10 Kasım 2016 Perşembe

PHP DİLİ KOD YAPISI

PHP Etiketleri Yazım Şekilleri

PHP kodlarını HTML etiketleri arasına gömebilir veya tek başına da kullanabilirsiniz. Fakat tarayıcılar HTML kodlarını çok rahat bir şekilde çözümleyebildikleri için HTML etiketleri arasına yazmakta fayda vardır.

 
PHP etiketlerinin farklı kullanım şekilleri aşağıdaki gibidir;

  • PHP başlangıç ve bitiş etiketleri kullanım şekilleri;
  • İfadenin ekranda görünmesini sağlayan echo ve print etiketlerinin ikisi de aynı özelliktedir. Genellikle echo etiketi kullanılmaktadır.
 
  • İfadenin yazım şekli aşağıdaki gibi üç şekilde de olabilmektedir.
 
İfadelerin Yazımında Çift Tırnak Kullanımı
 
İfadenin başında ve sonunda yer alan çift tırnak içerisinde çift tırnak (") veya dolar işareti ($) kullanılacaksa, bu karakterlerin başına ters eğik çizgi (\) getirilmelidir. Çift tırnak içerisinde ters eğik çizgi karakterini kullanmadan tek tırnak kullanılabilmektedir.
 
 
İfadelerin Yazımında Tek Tırnak Kullanımı
 
İfadenin başında ve sonunda yer alan tek tırnak içerisinde ters eğik çizgi (\) olmadan çift tırnak ve dolar işareti kullanılabilir. Fakat tek tırnak arasında tek tırnak (') olacaksa bu karakterlerin öncesinde ters eğik çizgi (\) kullanılmalıdır.
 
 
 
ıklama Satırı Ekleme
 
ıklama satırları tarayıcılar tarafından görüntülenmez. Kodların daha rahat anlaşılması, karıştırılmaması için çeşitli notların yer aldığı satırlardır.
 
// ve # işaretleri tek satır açıklamalar için kullanılır.


 
 
/* ....... */ işaretleri arasına çok satırlııklamalar yazılır.
 
 
 
 
PHP Kodlarının HTML Kodları Arasında Kullanımı
 
 
 
 
Örneğin bir metindeki harflerin kalın olarak görünmesini istiyorsak HTML etiketlerini PHP ile iki farklı şekilde kullanabiliriz.
 
 
 
Aşağıdaki örnekte, PHP kodlarıyla HTML font face etiketinin kullanımını görebilirsiniz.
 
 
 
 
 
Örnekte gördüğünüz gibi çift tırnak içerisinde çift tırnak kullanımında HTML etiketi içerisinde de ters eğik çizgi (\) kullanımı gerekmekte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder